77207
Książka
W koszyku
(Żywienie zwierząt i paszoznawstwo ; t. 3)
W książce omówiono m.in.: · wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych – pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, · sposoby ich pozyskiwania, · metody konserwacji i przetwarzania, · obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt, · związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności, · zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz, · nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka.
Status dostępności:
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 413-419. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej